November 12, 2016

Cursus ‘Diamant, echt of synthetisch?’

In samenwerking met -en onder leiding van- de HRD, de Hoge Raad voor Diamant in Antwerpen, organiseert het NederlandsGilde van Goudsmeden op maandag 30 januari 2017 een eendaagse cursus met als thema: hoe herken ik synthetische diamant ?

In de toekomst zal er steeds meer synthetische diamant op de markt komen. Hoe zie je straks het verschil tussen echt en synthetisch, en wat kun je de klant vertellen over deze stenen? Belgische diamant deskundige Dr. Katrien De Corte, Chief Education Officer bij de HRD, legt ons dit tijdens de cursus haarfijn uit.

Tijdens het ochtendprogramma legt Dr. De Corte de theorie van het thema uit. Na een gezellige lunchpauze volgt het praktijkonderdeel waarin we onder deskundige uitleg, met behulp van onderzoeksapparatuur, de verschillende soorten diamanten bekijken.

Ben jij benieuwd en wil je meer duidelijkheid over echte en synthetische diamanten? Meld je dan voor 2 december 2016 aan bij het Secretariaat van het Nederlands Gilde van Goudsmeden. Mail je naam, adres en gegevens naar secretariaat@meestergoudsmeden.nl onder vermelding van Diamant cursus. Na aanmelding ontvang je via het Secretariaat een factuur die tevens geldt als deelnamebevestiging.

De kosten van de cursus zijn € 160.- voor de hele dag, incl. lunch. De cursus vindt plaats op een bijzondere locatie, de voormalige Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch.

Graag tot dan!